Sakura Sushi
Jak poznat dobrou sushi restauraci


Blog: 7. 11. 2022

Z konzumace sushi se stává čas pro setkání s přáteli a vychutnání atmosféry restaurace a samozřejmě dokonalé chuti tohoto pokrmu. Příprava sushi je až rituální záležitost, do které by měl šéfkuchař dávat něco ze sebe. 

Jak ale na první pohled poznat, kde pro vás připraví kvalitní sushi? Zvláště, pokud chcete sushi zkusit poprvé, může být špatná volba restaurace ve výsledku traumatizujícím zážitkem, po kterém se již nebudete chtít k tomuto úžasnému pokrmu vracet. 

Jak poznat kvalitní sushi restauraci

Následující znaky vám pomohou určit, zda místo, které se chystáte navštívit, nebo v něm již jste, stojí za váš čas, nebo byste se měli raději přesunout jinam.

Čisté prostory a žádné zvláštní pachy

Prvním indikátorem prakticky jakékoliv restaurace je čistota. Pokud při vstupu do prostor uvidíte zjevná špinavá místa, možná je lepší se na místě otočit a jít pryč. Dalším znakem je také odér podniku. Může samozřejmě mít různé exotické vůně, ale pokud čpí rybinou, nebo snad kyselém pachem rozkladu, rozhodně vás může čekat něco nepříjemného. 

Zejména nepříjemný silný pach rybího masa může svědčit o jeho špatném skladování a hrozit zdravotními obtížemi.

Obsah obrázku stůl, židle, nastavit, nábytek  Popis byl vytvořen automaticky

Jasné a srozumitelné menu s minimem šílených kombinací

Ukazatelem spíše turistické pasti než pořádného sushi podniku, je také překombinované menu. Jestli v něm najdete 50 divokých variací California roll, může se jednat o podnik, kde se spíše věnují zábavnému kombinování surovin než samotnému tradičnímu sushi. Indikátorem špatné restaurace, pak mohou být chyby v názvech jídel a použitých surovin.

Kvalitní a čerstvé suroviny

Alfa a omega každé sushi restaurace jsou kvalitní a čerstvé suroviny. Od toho se odvíjí celý zážitek a také zdraví zákazníka. Ryba by měla být vždy co nejčerstvější. Jelikož se jedná o druh masa, který má tendenci se nejrychleji kazit, je opravdu důležité, jak s ním v restauraci nakládají. Můžete se zkusit zeptat, kterou rybu mají nejčerstvější, a tu si pak nechat připravit. V kvalitní restauraci by vám vždy měli dát na výběr z několika druhů.

Důležitá je také samotná rýže. Měla by držet pevně u sebe a současně nesmí být moc suchá a ani kyselá. Tvorba sushi je něco mezi vařením, vědou a uměním. Dokonalý kousek bude mít vždy vyvážený poměr rýže k masu, aby se chutě navzájem doplňovaly a nepřebíjely.

A pak je tu samotná řasa použitá na maki sushi. V žádném případě by neměla být nasáklá a provlhlá. To značí nekvalitní přípravu a opět rozbíjí chuť celého pokrmu. Správně připravené čerstvé maki bude na skus klást velmi jemný odpor, může křupnout a chuť řasy bude delikátní a sotva znatelná.

Obsah obrázku dort, interiér, čokoláda, kousek  Popis byl vytvořen automaticky

Výsledná prezentace

Sushi šéfkuchař, který si stojí za svou prací, podává vždy své výtvory v dokonalé prezentaci. Vše bývá úhledně uspořádané a vizuálně atraktivní.

Obsah obrázku jídlo, zavřít, čerstvé  Popis byl vytvořen automaticky

Vyzkoušejte Sakura sushi & grill

Sebechvála není vítaným pomocníkem v jakémkoli odvětví, ale přesto vám chceme nabídnout náš podnik na vyzkoušení. Přijďte se sami přesvědčit, jak fantasticky může sushi chutnat. Naši šéfkuchaři se každému jídlu věnují s profesionalitou a úctou, kterou si zaslouží.

Útulné a příjemné prostředí Sakura sushi pro vás bude zklidňující balzám na nervy po náročném dni a víme, že se k nám budete rádi vracet.

Dostali jste při čtení článku chuť na autentické sushi, ramen nebo maso teriyaki?
Navštivte nás v restauraci Sakura Sushi na Mělníku!


ZAREZERVOVAT SI STŮL



Všechny články z našeho sushi blogu: